Belföld

Az ORTT felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz

A bíróság szerint az ORTT jogellenesen járt el akkor, amikor az alaki vizsgálat során nem utasította vissza az Advenio Zrt. és az FM1 Zrt. pályázatát.

Az elsőfokú ítélet a Danubius és a Sláger Rádió egyetlen kereseti kérelmének adott helyt: megállapította, hogy az ORTT jogellenesen járt el akkor, amikor az alaki vizsgálat során nem utasította vissza az Advenio Zrt. és az FM1 Zrt. pályázatát – olvasható az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) közleményében, amelyben bejelentik: ennek az egyetlen kereseti kérelemnek az ügyében is felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz.

Reagálásuk előzményeire kitérve megemlítik, hogy “a Fővárosi Ítélőtábla 2010. július 14-én a Danubius Rádió Műsorszolgáltató Zrt. és a Sláger Rádió Műsorszolgáltató Zrt. által pályázati eljárás szabályainak megsértése és szerződés érvénytelenségének megállapítása iránt indított perben ítéletet hozott”.

Az Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését mindkét ügyben teljes egészében helybenhagyta, és a felpereseket ismét jelentős összegű perköltség megfizetésére kötelezte – teszik hozzá.

Közleményükben utalnak arra, hogy “a 14 éve fennálló jogszabályi háttér ellentmondásosságát jelzi” az a tény is, hogy az üggyel kapcsolatban már a Legfőbb Ügyészség is vizsgálatot folytatott, és a Fővárosi Ítélőtábláétól eltérő álláspontot alakított ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik