Belföld

Szétrobbant egy víztorony

Több mint 700 köbméter víz zúdult ki abból a víztoronyból, amely kedden robbant fel Fehérgyarmaton. A detonációban senki sem sérült meg, a kár azonban jelentős.

Valószínűleg metángáz okozta azt a robbanást, amely kedd délelőtt történt a fehérgyarmati vízmű víztornyában – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

A hidroglóbusz teteje teljesen szétnyílt a detonációtól, a víz kifolyt belőle, a torony szigetelése és lemezdarabjai 50-100 méteres körzetben szóródtak szét a környéken – mondta Pernyák Sándor tűzoltó ezredes.

A rendőrség közveszély-okozás gyanújával nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

Fülöp Gergely a megyei kapitányság szóvivője elmondta: az előzetes szakvélemények alapján feltehetően az üzemeltetés során felgyülemlő gáz robbanhatott fel.

A százados hozzátette: a további – szakértők bevonásával folytatott – vizsgálat azt hivatott tisztázni, hogy emberi mulasztás állhat-e a háttérben.

A szon.hu helyszíni beszámolója szerint olyan erővel robbant szét a torony, mintha bomba találta volna el. A szemtanúk elmondták, hogy a víz elementáris erővel mosott el mindent, ami az útjába került. Kidöntött egy villanyoszlopot, járdalapokat tolt az út közepére, sőt, egy ház falát is betörte az elsodort törmelék.

A víztornyot 1993-ban adták át

Még több kép a felrobbant víztoronyoról

A legkomolyabb zavarok a mobiltelefonok és a mobilinternet ellátottságában várhatóak, mert az 50 méter magas torony tetején, közel tucatnyi antenna volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik