Belföld

Novák Előd nem mond le a bekiabálása miatt

A képviselőt sérti, hogy képviselők telefonálnak az ülésteremben vagy farmert viselnek a Parlamentben.

Novák Előd a Fidesz felszólítása ellenére sem mond le képviselői mandátumáról – ezt a jobbikos politikus közölte. Hétfőn az Országgyűlésben a fideszes Meggyes Tamás mentelmi jogáról történő szavazás után a fideszes L. Simon László ügyrendi felszólalásában azt mondta, a voksolást megelőzően Novák Előd jól hallhatóan azt kiabálta: “lógjon!”.

A fideszes Ágh Péter keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, azt javasolja Novák Elődnek, hogy azonnal mondjon le országgyűlési képviselői mandátumáról a parlamenti bekiabálása miatt. Emlékeztetett arra, hogy 2008 szeptemberében a fideszes Arnóth Sándor bekiabálása miatt megtette ezt.

Novák Előd a felszólítást hasonló komolyságúnak nevezte, mint saját bekiabálását. Szavai szerint annyi a különbség, hogy “az enyémben volt némi humor”. Úgy fogalmazott, hogy az Arnóth Sándorral vont párhuzamot azért sem tartja helyesnek, mert a fideszes politikusnál “nem volt egy kétértelmű, humoros áthallása” a bekiabálásnak, az egy egyértelmű, indulatos felszólítás volt.

Az MTI kérdésére azt mondta, hogy az ő bekiabálása “humoros és kétértelmű volt”, mert arra gondolt, hogy “függesztődjék fel” a mentelmi jog, azaz “lógjon”, de ezt nem lehet komoly fenyegetésnek tekinteni.

A képviselőt – tette hozzá – ennél sokkal jobban sérti, hogy képviselők telefonálnak az ülésteremben, nem jelennek meg a plenáris üléseken vagy farmert viselnek a Parlamentben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik