Belföld

Rendkívüli tisztújító kongresszust tart az MSZP

Új pártelnököt - minden bizonnyal az egyedüli jelöltként induló Mesterházy Attilát - és új elnökséget választ ma az MSZP.

A pártelnöki posztra Mesterházy Attila parlamenti frakcióvezető az egyetlen jelölt. Az elnökhelyettesi posztra Balogh András nagykövetet és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi minisztert javasolják. A két alelnöki posztra hat jelölt van: Balogh András és Szabó Imre mellett Gúr Nándor, Kovács László volt uniós biztos, Juhász Ferenc és Szabadkai Tamás.

A választmányi elnöki posztra Simon Gábor, a testület jelenlegi vezetője az egyetlen jelölt. A tíz elnökségi helyért 26-an mérkőznek meg.

A budapesti kongresszus nagy része zárt ajtók mögött zajlik. A nagyjából másfél órás nyílt részen Lendvai Ildikó távozó pártelnök és Simon Gábor, a választmány elnöke beszél, majd Katona Béla, a párt jelölőbizottságának (jeb) elnöke javaslatot tesz a párt új elnökének megválasztására, végül Mesterházy Attila mondja el programbeszédét. A tisztújítás ezt követően kezdődik, de már zárt ajtók mögött.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik