Belföld

Vona elégedetlen az árvízkárosultaknak adott segítséggel

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a jelenleginél nagyobb kormányzati szerepvállalásra van szükség az elmúlt hónapokban pusztító természeti csapások utáni kárrendezéshez, mivel ez a feladat már túlnőtt a helyi önkormányzatok hatáskörén. A csütörtökön Borsod és Szabolcs megyébe látogató politikus szerint az új kormány felállása óta nem történt érdemi javulás Észak-Magyarország közbiztonságában.

A Jobbik vezetője csütörtökön úgy fogalmazott, hogy általános tapasztalata szerint a lakosság az árvíz-, illetve viharkárok mellett a magukra hagyatottság és a kilátástalanság érzésével küzdenek a leginkább.

Vona Gábor szerint ugyanis a rendelkezésre álló anyagi, illetve természetbeni adományok mellett szükség lenne egy, a „felelős döntések meghozatalára képes erőre is”.

A kárenyhítési munkálatok helyes irányba terelésének első lépése a „továbbra is húzódó valódi kárfelmérés” lehetne, ami mellett a kormánynak jogi segítségnyújtást kellene biztosítania a károsultak „biztosítókkal szembeni harcához” – fejtette ki a pártelnök.

Vona hozzátette, hogy a Jobbik a jövőben is folytatja adományszervező tevékenységét, aminek részeként elsőként a jégverés sújtotta Bánréve lakosainak nyújtanak fizikai segítséget.

A pártelnök megjegyezte továbbá, hogy többek között Putnokot, Szendrőt, Felsőzsolcát, illetve Miskolcot is érintő útja során nem érzékelt jelentős változást a közbiztonság állapotában.

A politikus szerint ezen a területen eddig csak „felszíni, tüneti kezelések” történtek, miközben a közbiztonságot valóban javítani képes hosszú távú stratégiát továbbra sem véli felfedezni. A Jobbik elnöke a rendőri jelenlét helyiek által is érzékelhető, és „nem csak statisztikai mutatókban történő” emelésére szólította fel a kormányzatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik