Belföld

Magyar diákok tűntek el a Delaware folyóban – videó!

Uszályhajó ütközött egy városnézőket, köztük magyarokat szállító kétéltű vízibusznak Philadelphiában. Két fiatal tűnt el a folyóban, mindketten magyarok.

75 méteres uszályhajó ütközött egy városnézőket, köztük magyarokat szállító kétéltű vízibusznak szerdán az Egyesült Államokban, Philadelphiában, a Ben Franklin híd mellett. 37 ember esett a fedélzetről a Delaware folyóba, s a vízbe esett városnézők közül két magyart – egy 16 éves lányt és egy 20 éves fiút – a mentők órákon át folytatott elkeseredett kutatása ellenére sem sikerült megtalálni. A baleset után tíz embert kellett kórházba szállítani könnyebb sérülésekkel.

A mentők sötétedésig nagy erőkkel – helikopter bevetésével is – folytatták a kutatást a két eltűnt magyar fiatal után, és két hajóval éjjel is a helyszínen maradtak. Az amerikai parti őrség csütörtökön folyatta a kutatást, bár a parti őrség kapitánya, Todd Gatlin szerda éjjel úgy nyilatkozott, hogy egyre kevesebb a remény az eltűntek megtalálására.

Az Amerikai Vöröskereszt közlése szerint egy magyar egyházi csoport tagjai utaztak az ütközéstől felborult hatkerekű vízibuszon.

A Philly.com helyi hírportál beszámolója szerint a baleset után könnyebb sérülésekkel kórházba szállított turisták között is van három magyar gyermek.

Mint a híradásokból kiderült, a keleti parti metropolisban a szárazföldi és vízi városnézést kínáló kétéltű jármű, úgynevezett “duck boat” egy motorhiba okozta kisebb tűz miatt lerobbant és segítségre várt a Delaware folyón – helyi idő szerint szerdán kora délután -, amikor tíz perccel később beléjük futott egy salakot szállító motoros uszály, felborítva és összeroncsolva a vízibuszt. A jármű később el is süllyedt a Delaware folyó 15 méter mély vízében.

Emberek úsznak a Delaware folyón Philadelphiában (Fotó: MTI) - KÉPGALÉRIA

Emberek úsznak a Delaware folyón Philadelphiában (Fotó: MTI) – KÉPGALÉRIA

Az egyik amerikai utas szerint alig egy perccel a baleset előtt vették észre a közeledő uszályt, s mindössze 45 másodpercük volt, hogy a kétfős személyzet utasítására magukra kapják és gyerekeikre is feladják a mentőmellényeket. Szemtanúk szerint a vízből kiemelt turisták többségén ott volt a mellény.

A mentők sötétedésig nagy erőkkel folytatták a kutatást a két eltűnt magyar fiatal után, de éjjelre is két hajóval a helyszínen maradtak. Az intenzív kutatást csütörtök reggel folytatják.
A szóban forgó egyházi szervezet nevét és az utasok listáját nem közölték a híradások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik