Belföld

Régi-új vezető a nyugdíjbiztosítási főigazgatóságnál

Barát Gábor helyére Mészáros József szociológia professzort nevezik ki.
Kapcsolódó cikkek

Felmentették tisztségéből Barát Gábort, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetőjét július 7-i hatállyal, a posztra Mészáros Józsefet nevezik ki – közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szerdán az MTI-vel.

A főigazgatót Orbán Viktor miniszterelnök mentette fel Réthelyi Miklós miniszter javaslatára. A felmentést Soltész Miklós szociális államtitkár adta át.

Barát Gábor helyére július 8-i hatállyal Mészáros József szociológia professzort nevezik ki. A miniszterelnök egy 2006-os kormányrendelet alapján mentette fel Barát Gábort. Az átadás-átvétel szerdán elkezdődött.

Mészáros József életrajza

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett matematikus és szociológus diplomát. 1991-ben lett a szociológia tudomány kandidátusa, 2006-ban habilitált, 2010-től egyetemi tanár.

Dolgozott az Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság-tudományi Intézetében, az Ipargazdasági Intézetben, és tudományos ösztöndíjas volt az Osnabrücki Egyetemen.

A Népjóléti Minisztérium főosztályvezetőjeként dolgozott 1990 és 1994 között, 1998-tól pedig négy évig az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgató-helyettese, illetve főigazgatója volt. 2002-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem szociológia tanszékének docense, 2006-ban pedig a Nyugat-Magyarországi Egyetem tanszékvezetője lett.

Mészáros József több mint tíz magyar és angol nyelvű szakkönyv és tanulmány szerzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik