Belföld

Újabb 300 milliós fővárosi botrány

Ennyit bukik Budapest a feleslegesen megvett iszapszállítókon - írja a Heti Válasz.

A főváros olyan teherautókat vett, amelyeket csak 2013-ig használnak iszapszállításra a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep projekt keretében – írja a hetilap. A beruházó francia konzorcium csaknem 340 millió forintot állított be iszapszállító autók vásárlására.

Eredetileg ezekkel vitték volna a szennyvíziszapot a Cséry-komposztálótelepre, de a telep megépítését törölte az Európai Bizottság. A nyergesvontatókat annak dacára beszerezték, hogy a főváros 2013-tól hajón, illetve vasúton tervezi elszállítani az iszapot.

A budapesti városvezetés jóváhagyásával így 300 millió forintot meghaladó közpénz mehet el a semmire – írja a hetilap. Ráadásul a szállítást várhatóan nyártól végző alvállalkozónak kötelező bérelnie a teherautókat a fővárostól. A Heti Válasz a birtokába jutott dokumentumok alapján azt a következtetést vonja le, hogy a teherautókon busás profitja a francia hátterű konzorciumnak lesz.

Miután a cikk a hetivalasz.hu oldalon tegnap megjelent, az azt kommentáló olvasók között megszólalt a teherautókat értékesítő cég ügyvezető igazgatója. Mint írta, a cikkben említett árak töredékén értékesítették a járműveket, az pedig nem a cég hibája, hogy a megrendelő a 4 teherautót többszörös áron próbálja értékesíteni a fővárosnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik