Belföld

Online várják a tűzijáték sérültjeinek kárigényeit

A kormány peren kívül próbál megállapodni.

Várhatóan a mai naptól lesz elérhető a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapján az a link, amelyen keresztül a 2006. augusztus 20-i tűzijátékon sérülést, maradandó testi károsodást szenvedett személyek kárpótlási igényüket jelezhetik az államnak.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a kormány egyelőre az eddig perben álló károsultakkal igyekszik egyezségre jutni a peren kívüli megállapodás keretében: ez körülbelül 40-50 ember.

Az eddigi kárigények felmérése megtörtént, ezek után egy jogi szakértőkből álló csoport dönti el, azok megalapozottak-e, a károsultaknak valóban van-e a jogalapja a kárpótlásra. A kárpótlási pénzeknél a szakértők megvizsgálják, mi ilyenkor a bírói gyakorlat, hogyan döntenek a biztosítók.

Gulyás Gergely fideszes képviselő korábban azt mondta, bízik abban, hogy augusztus 20-ig a kártérítési követelések teljes kifizetése megtörténik. Becslések szerint ehhez mintegy 300 millió forint kell, amit valószínűleg a költségvetés általános tartalékából csoportosít át majd a kabinet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik