Belföld

Megtudjuk, milyen vagyonosak a miniszterek

Kedd éjfélig kell nyilatkoznia a nem parlamenti képviselő minisztereknek vagyoni helyzetükről. Kedd délután fél ötig a négy érintett miniszterből egyedül Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vagyonnyilatkozata került fel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapjára.

Orbán Viktor miniszterelnök, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes vagyonnyilatkozatai már június 15-e óta nyilvánosak, mert országgyűlési képviselőként korábban kellett nyilatkozniuk. Ugyancsak nyilatkozott már Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, mivel ők is parlamenti képviselők.

A kormány kilenc tagjából így csak Fellegi Tamásnak, Martonyi János külügyminiszternek, Pintér Sándor belügyminiszternek és Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek kell nyilatkoznia.

Fellegi Tamásnak vagyonnyilatkozata szerint Szentendrén három ingatlana van: felerészben tulajdonosa egy 215 négyzetméteres családi háznak és két lakásnak. A miniszternek van egy Volvo S80-as típusú autója, amelyet 2007-ben vásárolt.

Értékpapírban elhelyezett megtakarításai és egyéb befektetései között sorolt fel egy 44,8 millió forintos és egy 387 ezer eurós befektetést, valamint egy 570 ezer forintos és egy hétezer eurós évi díjbefizetésű életbiztosítást. Mindez nagyságrendileg 150 millió forint.

A mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó pénzintézeti számlakövetelése összesen mintegy kilencmillió forint. Fellegi Tamás felerészben tulajdonos egy betéti társaságban. Miniszteri fizetése 1,1 millió forint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik