Belföld

Jön Hatala – Sólyom már vissza is vette

Állítólag Bencze József mellett több főrendőrnek is mennie kell.

A belügyminiszter előterjesztésére az államfő dr. Hatala József nyugállományú altábornagyot 2010. június 25-ei hatállyal a rendőrség hivatásos állományába altábornagyi rendfokozattal visszavette.

Az országos rendőrfőkapitány-jelöltet ma még meghallgatja a parlamenti szakbizottság, holnap pedig a belügyminiszter hivatalosan is bemutatja egy állománygyűlésen. Hatala Józsefet egyébként jól ismerik, hiszen korábban az ORFK második embere volt.

Az első Orbán-kormány idején Pintér Sándor belügyminiszter, 1998. július 16-ai hatállyal az ORFK közbiztonsági főigazgatójává, ahonnan 2006. július 15-én távozott. Az indoklás szerint a személyi változások szerves részei voltak a korábban megkezdett, a rendőrség szervezeti reformjának. Hatala Józsefet nyugdíjba vonulása alkalmából léptették elő altábornaggyá.

Az eddigi rendőrfőkapitány, Bencze József távozásáról már korábban elterjedtek sajtóhírek, és állítólag más magas rangú rendőri vezetők felmentését is tervezi Pintér Sándor belügyminiszter. Állítólag az országos rendőrfőkapitány mellett két helyettese, több megyei főkapitány, valamint a budapesti rendőrfőkapitány is távozik posztjáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik