Belföld

Benczének is mennie kell

Hatala Józsefet javasolja országos rendőrfőkapitánynak Pintér Sándor.

Hatala Józsefet javasolja országos rendőrfőkapitánynak Pintér Sándor belügyminiszter – derül ki a parlamenti bizottságok e heti üléseire szóló, hétfőn közzétett meghívóból. Az új főkapitányt szerdán mutathatják be.

Az Országgyűlés internetes oldalán található meghívó szerint holnap 11 órakor ülésezik a Honvédelmi és rendészeti bizottság, a testület ülésének egyetlen napirendi pontja van: Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány-jelölt kinevezés előtti meghallgatása.

Az régóta tudott volt, hogy a belügyminiszter ezúttal is szán valamilyen szerepet régi barátjának. A nyugdíjas rendőrtábornok nem ismeretlen az ORFK állománya előtt, hiszen éppen Pintér előző minisztersége idején lett közbiztonsági főigazgató.

Holnap ülésezik a nemzetbiztonsági bizottság is, a testület Boda József dandártábornokot hallgatja meg, mint a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat főigazgató-jelöltjét. Ez arra utal, hogy változás lesz a szakszolgálat élén, és távozik Dobokay Gábor altábornagy, jelenlegi főigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik