Belföld

A Lungo Drom is az OCÖ pénzügyeinek vizsgálatát kéri

A Lungo Drom elnöksége nyomatékkal kéri az illetékes kormányzati szervezetet az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) gazdasági és pénzügyeinek részletes vizsgálatára.

A Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöksége kéri, hogy a vizsgálat akadályozza meg a további pénzszórást és károkozást; egyúttal az ügyészséghez fordul mielőbbi részletes feltáró vizsgálatot kérve.

Az elnökség egyhangú határozattal ítélte el, hogy megítélése szerint törvénysértő módon összehívott és lebonyolított országos cigány önkormányzati közgyűléseket tartottak az utóbbi időben. Felháborítónak tartja, hogy Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke még mindig szórhatja az állampolgárok pénzét, akkor, amikor a közelmúlt árvízi tragédiái miatt nagyon sok szegény ember – köztük rengeteg cigány család – került egzisztenciális veszélyeztetett helyzetbe. Ilyen körülmények mellett elképesztő arcátlanság az, hogy a három rendkívüli közgyűlésen a balatoni üdülővel kapcsolatos programokat tárgyalták anélkül, hogy ehhez már joguk lenne – írják.

A Farkas Flórián elnök által aláírt közlemény felháborítónak tartja továbbá, hogy ezeken a “rendkívüli” közgyűléseken több mint 100 millió forintot osztott ki az elnök úgy, hogy mind a forrás, mind a cél ismeretlen maradt.

A Lungo Drom elnöksége örömmel és a jövőbe vetett bizalommal vette tudomásul Balog Zoltán kinevezését a társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár posztjára. Az államtitkár kiemelt feladata lesz a cigányság felzárkóztatásának elősegítése – írják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik