Belföld

Elnök helyett ügyvivői testület irányítja az SZDSZ-t

Nem választott új elnököt Retkes Attila helyére az SZDSZ küldöttgyűlése szombaton, hanem egy öttagú ügyvivői testület vezeti a pártot a jövőben.

Szabadai Viktor azt hangsúlyozta, hogy az SZDSZ a parlamenten kívül is ragaszkodik ahhoz a liberális értékrendhez, amelyhez húsz évvel ezelőtt is. Mivel nincs parlamenti képviselete a pártnak, így nincs állandó bevételi forrása sem, ezért az ügyvivői testület azt a feladatot kapta, hogy 90 napon belül készítsen vagyonleltárt, hogy a párt megoldást találhasson az SZDSZ mindennapi működésének biztosítására – mondta.

Szigeti István kiemelte: a küldöttgyűlés köszönetét fejezte ki Retkes Attilának, amiért “a rendkívül nehéz helyzetben” vezette a pártot, és sokat tett az SZDSZ gazdasági helyzetének javításáért is. Retkes Attila nem vállalt újabb funkciót a pártban, de megígérte, hogy “minden erejével segíteni fogja” az SZDSZ-t a továbbiakban is.

Szabadai Viktor kijelentette: a párt feloszlatásának lehetősége fel sem merült a küldöttgyűlésen. A névváltoztatás kérdéséről sem tárgyaltak, de ennek jövőbeli lehetőségét nem zárták ki – mondta az MTI kérdésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik