Belföld

Kihívó nélkül marad Mesterházy

Az MSZP csaknem 20 vezetői posztjára mintegy 100 jelölés érkezett, azaz a szórás nagy

Az MSZP elnöki posztjára Mesterházy Attila kapta a legtöbb jelölést, és valószínűleg nem is lesz kihívója. A Népszabadság úgy tudja, a pártvezetés tagjainak, a pozíciókra jelölteknek két napjuk van arra, hogy jelezzék, indulnak-e a július 10-i kongresszus tisztújító megmérettetésén.

A lap szerint a csaknem húsz vezetői posztra mintegy száz jelölés érkezett, azaz a szórás nagy. Az elnökhelyettesi posztra Molnár Csaba kapta a legtöbb ajánlást, de a volt kancelláriaminiszter még nem döntötte el, indul-e. Szekeres Imre jelenlegi elnökhelyettes várhatóan holnap közli döntését.

Megküldte levelét viszont a Katona Béla vezette jelölőbizottságnak Hiller István és Ujhelyi István. A volt kulturális minisztert elnökségi tagnak és választmányi elnöknek jelölték, de Hiller közölte: formális tisztséget nem ambicionál.

Ujhelyi majd minden pozícióra kapott jelölést (pártelnökit is), az Országgyűlés alelnöke viszont kijelentette: az ellenzéki lét újjáépítésében most felesleges a funkcióhalmozás. Komoly érdeklődés a választmány elnöki székéért mutatkozik: a jelenlegi vezető Simon Gábor mellett Botka László is erősen esélyes, de elfogadta az erre való jelölést Szanyi Tibor is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik