Belföld

Július 5-én nevezik meg az LMP főpolgármester-jelöltjét

Karácsony Gergely marad a kampányfőnök az önkormányzati választáson is.

Az LMP július 5-i fővárosi kongresszusán dönt a tagság a párt főpolgármester-jelöltjéről. A párt olyan jelöltben gondolkodik, aki vissza tudja állítani a politika hitelét, aki bebizonyítja, „hogy a politika nem egy pókerjáték, nem egy egyezkedés, háború, hanem közös ügyeink intézése”.

A választmány szóvivője cáfolta, hogy az LMP vezetői a háttérben egyezkednének más erőkkel. Mint mondta, az LMP-ben azért nincs ilyen, mert a párttagságot a lehető legnagyobb mértékben megpróbálják bevonni a döntésekbe.

Arra a kérdésre, indítanának-e közös jelöltet a szocialistákkal, Csiba Katalin azt felelte, hogy tagságuk a párt legutóbbi kongresszusán egyértelművé tette, nem működnek együtt más parlamenti párttal.

Az LMP nem törekszik arra, hogy minden településén polgármester-jelöltet és képviselőjelölteket állítson, de a fővárosban az összes megyében akarnak listát és a nagyvárosokban önálló képviselőtestületi listát szeretnének.

A közvélemény-kutatások szerint az LMP különösen Budapesten, de a kistelepüléseken és a nagyvárosokban is egyre szélesebb körű támogatottságot élvez. A párt azt várja, a választásokig kiderül, a fővárosban az LMP a második legerősebb párt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik