Belföld

Semjén: a Híd-Most egy szlovákiai párt

Még a nyáron összehívja a Magyar Állandó Értekezletet a kormány, fenntartják a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát is.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában elmondta, pár hete a román liberális és a szocialista ellenzék bizonyos személyiségei részéről érkeztek negatív vélemények, de bukaresti tárgyalásain csak pozitív hozzáállással találkozott.

A kormányzat már a nyáron újra össze szeretné hívni a Magyar Állandó Értekezletet – közölte. Mint mondta, fent akarják tartani a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát is, amit még Szili Katalin kezdeményezett házelnökként.

Arról, hogy Bugár Béla Híd-Most pártja kap-e meghívót például a MÁÉRT-re, az attól függ, hogy magyar pártnak tekinti-e magát – közölte. Semjén Zsolt szerint „a Híd jelen pillanatban egy szlovákiai párt, amelyben emblematikus magyar politikusok is vannak.”

A politikus szerint van remény arra, hogy Szlovákiával is érdemi párbeszédet lehessen folytatni. Az, hogy a magyar-szlovák viszony miként alakul, alapvetően a pozsonyi pártokon múlik – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik