Belföld

Koldulni fog az MDF

15 százalékkal csökkentené a pártok állami támogatását a Fidesz. Ez különösen a kispártoknak okozhat nehézséget, melyek úsznak az adósságban. A túlélésről is kérdeztük Makay Zsoltot, a Magyar Demokrata Fórum vasárnap megválasztott elnökét.

Van még MDF, ami elnökké választhatta?

Közel 2500 taggal rendelkezünk.

És mi a célja az MDF élén?

Egy jobbközép pártot szeretnénk, amely a parlamenten kívül jelenleg is a legszervezettebb. Az új vezetés legfőbb feladata, hogy stabilizáljuk a pártot, mind politikai, mind gazdasági szempontból.

Az MDF-nek több százmilliós az adóssága, a Fidesz pedig megkurtítja a pártoknak járó állami támogatást. Hogy képzelik a gazdasági stabilizációt?

Egy adománygyűjtő körutat szervezünk.

Felhívják a tehetősebb párttagokat vagy utcai standokon kérnek pénzt?

A gyűjtés módjának kidolgozására felkértem egy bizottságot. Elsősorban magánszemélyeket keresünk fel, elfogadunk 500 forinttól bármennyit.

Mi lesz a párt ingatlanjaival?

Csak addig vállalom az elnöki posztot, ameddig jelentős vagyonvesztést nem él át az MDF.

Marad, amíg van pénz?

Félreértett. Jelenleg nincs pénz, csak adósság. De nem akarjuk, nem fogjuk elherdálni a párt irodáit. Legfeljebb a kisebb településeken lévő, kihasználatlan helyiségeket hasznosítjuk, a nagyobb párthelyiségeket viszont alkalmanként kiadnánk más rendezvények megtartására, ezt követően az MDF-nek új vagyongazdálkodási koncepciója és finanszírozási gyakorlata lesz.

Dávid Ibolya és Herényi Károly az MDF-hez tartozik még?

A volt elnök asszony aktívan már rég nincs közöttünk, Herényi Károly pedig az átadás-átvétel lebonyolítását segíti.

Hogyan viszonyulnak a parlamenti pártokhoz?

Felhatalmazást kértem az Országos Gyűléstől a hétvégén, hogy párbeszédet kezdeményezzek az összes parlamenti párttal. Elsők között a Fidesszel és KDNP-vel ülnénk le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik