Belföld

Csütörtökön ismerjük meg Orbán államfőjelöltjét

A miniszterelnök többekkel folytatott megbeszélést.

A Fidesz-frakció csütörtök délután rendkívüli frakcióülés keretében “fontolja meg” Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök javaslatát az államfőjelölt személyéről – közölte Lázár János hétfőn. A Fidesz frakcióvezetője a Parlamentben tartott tájékoztatóján kifejtette: ezt megelőzően, a képviselőcsoport keddi sajtónyilvános ülésére meghívta Lendvai Ildikó MSZP-elnököt és Balogh Andrást, az MSZP köztársaságielnök-jelöltjét, akit szeretnének meghallgatni.

A kormánypárt képviselői két nappal később, csütörtök délután – ugyancsak sajtónyilvános frakcióülésen – “fontolják meg” Orbán Viktor javaslatát a jelölt személyét illetően, amelyet írásban tesz meg.

“Azt remélem, hogy csütörtökön a jelölt be tud mutatkozni. Ennek az előkészítése is folyik” – mondta Lázár János. Arra a kérdésre, hogy eszerint akkor a jelölt már készül, a képviselőcsoport vezetője úgy válaszolt: “nyilvánvalóan készül a jelölt, hiszen miniszterelnök úr többekkel folytatott e tárgykörben megbeszéléseket”. Konkrét neveket a politikus nem mondott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik