Belföld

Megtalálták a Fekete Sereg eltűnt tagját

A rendőrök pénteken elfogták S. Pétert, aki ellen azért adtak ki elfogatóparancsot, mert csütörtökön nem jelent meg a „Fekete Sereg" néven elhíresült bűnszervezet ügyében megtartott bírósági tárgyaláson - közölte Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu-n.

A BRFK Bűnügyi Információs Főosztály Célkörözési Alosztálya munkatársai pénteken Óbudán fogták el a férfit, aki ellen a Fővárosi Bíróság emberölés bűntette miatt adta ki az elfogatóparancsot. S. Péter korábban nem állt sem házi őrizet, sem lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt. A BRFK intézkedett a férfi soron kívül történő bíróság elé állításáról – írták.

Csütörtökön derült ki a Fővárosi Bíróságon, hogy Magyar Róbert után egy újabb vádlottnak veszett nyoma a “fekete seregként” emlegetett bűnszervezetből, amelynek elsőfokú büntetőpere a védőbeszédekkel a befejezéséhez közeledik. Magyar Róbert elsőrendű vádlott – aki az ügyészség szerint a bűnszervezetet vezette – három évig előzetes letartóztatásban volt, aztán a törvény szerint legfeljebb csak házi őrizetbe helyezhették, ahonnan ez év januárjában szökött meg.

Csütörtökön egy újabb vádlottal kapcsolatban közölte a tanácsvezető bíró, hogy nem jelent meg a tárgyaláson, és a munkahelyén sincs; ott azt mondta, hogy a bíróságra kell mennie, telefonja pedig ki volt kapcsolva. A bűnszervezetben elkövetett súlyos, élet elleni erőszakos bűncselekmények vádjával folyó ügyben 6-7 évvel ezelőtti prostitúcióval, védelmi pénzek szedésével, illetve tartozásbehajtással kapcsolatos cselekmények miatt folyik az eljárás 30 vádlott ellen.

A vádiratban szó van védelmi pénzekről, tartozások behajtásáról, prostitúcióról, az ezekkel kapcsolatos illegális jövedelmek feletti ellenőrzésért folytatott erőszakos küzdelmekről, fegyveres leszámolásokról. Mindezek miatt az ügyész májusban elhangzott vádbeszédében tényleges életfogytiglant kért a bűnszervezet vezetőjére, a szökésben lévő Magyar Róbertre, akit többek között az alvilágban Ragyás Tóniként ismert személy megöletésével is vádolnak. A további 29 vádlott közül pedig 23 esetében indítványozott fegyházbüntetést az ügyész.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik