Belföld

Schmitt nem fogadja Sólyom támogatóit

Miután Schmitt Pál, az Országgyűlés elnöke nem reagált arra, hogy Sólyom for president szervezői szerették volna átadni neki a felhívásuk aláíróinak teljes listáját, Lányi András főszervező őszinte sajnálatát fejezte ki.

“2010 május 3-án nyílt levelet intéztünk az országgyűlési képviselőkhöz, amelyben arra kértük őket, hogy ismét Sólyom Lászlót válasszák meg a köztársaság elnökének. Karátson Gábor, Kopp Mária, Lányi András, Majtényi László, Makovecz Imre, Mellár Tamás, Schneller István, Szabó Gellért, Tölgyessy Péter, Vida Gábor és id. Zlinszky János kezdeményezéséhez akkor több mint száz aláíró csatlakozott, köztük tudományos és művészeti életünk számos kiválósága és egy sor magyar település polgármestere. A következő hetekben a ke2010.hu honlapon további mintegy 5000 aláírás gyűlt össze” – kezdi levelét a szervezők nevében, Lányi András író, filozófus, a Védegylet egyik alapítója.

Az említett felhívást az aláírók teljes névsorával együtt szerették volna átadni az új Országgyűlés elnökének, ő azonban elfoglaltságára hivatkozva elhárította megkeresésüket.

“Ismételt próbálkozásunkat már válaszra sem méltatta. Őszintén sajnáljuk, hogy sem a Parlament döntésére váró ügy, sem az aláírók személye nem bizonyult elég fontosnak ahhoz, hogy Schmitt Pál időt szakítson erre a találkozóra” – ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a sajtó útján szeretnék emlékeztetni a képviselőket felhívásukra.

“Reméljük, lesznek közöttük elegen, akik ugyanolyan felelősségtudattal, a pártszempontokat a nemzet érdekének alárendelve látnak munkájukhoz, mint Elnök Úr” – összegez Lányi.

Arra a kérdésre, hogy reagált-e már valaki a kormány részéről a
kezdeményezésre, illetve hogy megkerestek-e más politikust a listával, egyaránt nemmel válaszolt a Sólyom for president, egy neve elhallgatáésát kérő szervezője az FN.hu-nak.

Ennek kapcsán megjegyezte: “Azért nem kerestünk meg más politikust, mert valószínűleg van közös szándékuk. Ha nem akarnak a felvetésünkről beszélni azt jelenti, hogy senki se fog reagálni. Az, hogy nem is állnak szóba velünk, elég sokatmondó az eredményt illetően.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik