Belföld

Csónakkal mentették az embereket Fejér megyében

Csónakkal mentették az embereket a Fejér megyei Vámon, ahol a hajnalban lezúdult, nagy mennyiségű csapadék tetemes károkat okozott.

Erre azért volt szükség, mert a településrész alacsonyan fekvő területén, a Kossuth utcában 10 lakóházat veszélyeztet az áradat, ami elöntötte a pincéket, és befolyt a lakásokba.

Ráadásul a lezúduló áradat “felgyűrte” a Dózsa György utca aszfaltját,
befolyt a művelődési ház 120-130 centiméter magasan levő ablakain,
illetve a szőlőhegyi településrészen állatokat sodort el.

Emellett Tolna megye felől nem lehet megközelíteni a települést, és a 64-es főút Fejér megyei részét is elzárta a víz. “A 64-es főút felől a településre vezető utat lezárták, csak a mentésben részt vevőknek engednek szabad bejárást” – közölte ennek kapcsán a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a mentésben a sárbogárdi rendőrkapitányság állományának tagjai segítenek, de az illetékes rendőri vezetők további átcsoportosításáról intézkedtek.

A három településrészből álló, 1050 lelkes községet május 30-án már elöntötte az áradat, akkor mintegy 50 lakóházat öntött el a víz. A károk mértékére jellemző, hogy csak az önkormányzati utakban 81 millió forint értékű kár keletkezett.

A hátrányos helyzetű község mintegy 30 millió forintos forráshiánnyal, mintegy 150 millió forintos költségvetésből gazdálkodik, a helyreállítást saját büdzséjéből képtelen lenne finanszírozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik