Belföld

Hajdú-Biharban több száz épületet rongált meg a vihar

Több száz épület rongálódott meg Hajdú-Bihar megyében a hétfői orkánszerű viharban, a legtöbb Hajdúböszörményben, Hajdúhadházon, Hortobágyon és Tégláson - közölte a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője kedden.

Mándi László mérnök ezredes tájékoztatása szerint az önkormányzatokkal közös kárfelmérés most is tart, várhatóan délre derül ki, hogy pontosan hány ház sérült meg az érintett településeken.

elenleg a rengeteg kidőlt fát távolítják el az utakról, épületekről, kerítésekről, a helyieken kívül a hajdúszoboszlói, a berettyóújfalui, a püspökladányi, a hajdúnánási és a debreceni tűzoltók is segítenek. Utóbbiaknak a helyszínre vezényelték a magasból történő mentésre alkalmas eszközét is – tette hozzá a parancsnok.

Mándi László tájékoztatása szerint sok elektromos vezeték leszakadt a viharban. A lakosság figyelmét hangosbemondókon keresztül hívták fel az áram alatt lévő, lelógó vezetékek veszélyeire.

Elmondta azt is, hogy az áramszolgáltató előbb a külterületeken a közép- és magas feszültségű hálózat meghibásodásait állította helyre, jelenleg pedig a településeken dolgozik. A viharban Téglás és Hajdúböszörmény egy-egy térsége maradt áram nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik