Belföld

Szanyi szerint nem lesz szakítás Gyurcsánnyal

A képviselő szerint az MSZP-ben két ideológia harca zajlik, nem pedig személyeké.

A modern baloldali gondolkodás megerősödésére van szükség az MSZP-ben – véli Szanyi Tibor, aki a HVG-nek adott interjújában kijelentette, Botka László és Simon Gábor mellett indulni akar a párt választmányi elnöki posztjáért, hogy ezt az ideológiát onnan képviselhesse.

A XIII. kerületi országgyűlési képviselő múlt héten kelt levelében hevesen bírálta a szocialista párt vezetését, felróva nekik a 2010-es választási vereséget.

Szanyi szerint a Medgyessi-kormány intézkedései alapvetően jók voltak, Bajnai Gordont pedig egyenesen a modern Széchenyinek tartja. Úgy véli: a párt a Gyurcsány-kormány működése alatt vesztett legtöbbet népszerűségéből.

„Nekem ezért a kerettel semmi bajom, 2002-ben jó volt kezdés, 2010-ben pedig jó volt a zárás. A kettő között vesztettünk el mindent” – mondta Szanyi a lapnak. Hozzátette: a szocialista pártban nem lesz szakadás, mert meg kell férniük egy fedél alatt Gyurcsány Ferenccel, aki a „szociálliberális hangadók” vezetője a szervezeten belül.

Szanyi Tibor a kormány akciótervének több pontját is bírálta az interjúban. Szerinte több olyan adószabály is születik majd, ami lehetőséget ad az adóeltüntetésre: ilyennek tartja például a családon belüli pénzmozgásról szólót, de ide sorolta az adózott bevételből történő foglalkoztatást is.

A szabad gyümölcspárlat-készítés bevezetésével egy tollvonással elintéznék a pálinkaipar által kivívott elismerést – mondta az MSZP-s képviselő. „Boldog lehet a magyar, hogy főzheti otthon rettenetes cefréjét” – jelentette ki Szanyi.

AJÁNLOTT LINK:

Szanyi: boldog lehet a magyar, hogy főzheti otthon rettenetes cefréjét (HVG.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik