Belföld

Kezdődik a vesztegetéssel vádolt ügyész pere

A hírek szerint szexuális viszonyba került egy vádlottal, akinek 600 ezer forintért enyhébb ítéletet kért volna.

Hétfőn kezdődik a vesztegetéssel vádolt egykori ügyész, ügyészségi szóvivő Varga Gergely büntetőpere a Fővárosi Bíróságon (FB). A nyomozó ügyészek tavaly júliusban tetten érték Varga Gergelyt egy Budapesthez közeli település bevásárlóközpontjánál, amint éppen ügyészként egy büntetőperrel kapcsolatos vesztegetési pénzt vett át.

Ihász Sándor fővárosi főügyész napokon belül bejelentette, hogy javaslatára a legfőbb ügyész hivatalvesztéssel sújtotta Varga Gergelyt. Tavaly augusztusban a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a volt ügyészt. A Központi Nyomozó Főügyészség tucatnyi súlyos bűncselekménnyel vádolja Varga Gergelyt, köztük hat rendbeli fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel, üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedéssel, két rendbeli hivatali visszaéléssel, bűnpártolással és sikkasztással.

Sajtóhírek szerint Varga Gergely bizalmi, majd szexuális viszonyba került egy nővel, akivel szemben egy csalási ügyben ő képviselte a vádat, és 600 ezer forintért felajánlotta neki, hogy letöltendő szabadságvesztés helyett felfüggesztettet indítványozzon a tárgyaláson. Ennek megfelelő ítélet született, de a két fél közötti elszámolási vita végén a nő feljelentette az ügyészt, akit pénzátvétel közben fogtak el a nyomozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik