Belföld

Ellentmondó laphírek a Fidesz államfőjelöltjéről

A Magyar Nemzet kivételével azt írják az újságok, hogy Schmitt Pál lesz a befutó.

A Magyar Nemzet szerint a sajtóhírekkel szemben a Fidesz elnökségében még élénk vita folyik arról, ki legyen a párt köztársaságielnök-jelöltje; a Népszabadság szombaton, majd a lapra hivatkozva a Magyar Hírlap, illetve a Népszava hétfőn Schmitt Pált nevezte biztos befutónak.

Sólyom László mandátuma augusztus 4-én jár le, és egyelőre csak annyi bizonyos, hogy az Országgyűlés június 29-én dönthet az ügyben. A Magyar Nemzet szerint a Fidesz még nem döntött véglegesen, több név is felvetődött lehetséges jelöltként, a lap szerint egyes fideszes politikusok azt sem tartják elképzelhetetlennek, hogy Áder János EP-képviselő lesz a befutó.

Az Országgyűlés elnöke tegnap Diósdon Országzászlót avatott és azt mondta, az újjászületés csak összefogással, csak egybekapaszkodva lehetséges. Az árvíz most megint egybekovácsolt közösségeket, de ennél több kell, az, hogy “ne a szükség, hanem a lélek kovácsoljon eggyé”.

Scmitt Pál úgy fogalmazott: a régi időkben, ha egy várban felhúzták a zászlót, az arra járó emberek tudták, hogy ott a király tartózkodik. “Amikor most itt, Diósdon magasra húzzuk fel az országzászlót, az azt is jelenti, hogy őfelsége, a magyar nemzet itthon tartózkodik” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik