Belföld

MSZP: Pintér Sándor álljon a sarkára!

Az MSZP országgyűlési képviselője, Harangozó Tamás azt mondta: ideje, hogy "a szemfényvesztés és a bohóckodás után" Pintér Sándor a sarkára álljon.

A politikus szombati sajtótájékoztatóján közölte: választ vár arra, hogy az Orbán Viktor által kedden bejelentett 15 százalékos bértömegcsökkentés miként érinti a rendőrséget, illetve hogy a belügyminiszter folytatott-e a tárgyalásokat a pénzügyi kormányzattal a rendőrség anyagi helyzetének javítása érdekében.

Harangozó Tamás a belügyminiszternek címezve megkérdezte: hogyan engedheti, hogy a Köztársasági Őrezredből “Orbán Viktor magánhadsereget alakítson ki”? A politikus ezzel azokra a sajtóértesülésekre utalt, amelyek szerint a miniszterelnök testőrségének tagjait a rendőrség állományába veszik.

A szocialista képviselő kifogásolta, hogy a kormány százmilliós költségeket okozva “érthetetlen okból egyik épületből a másikba költözteti” a honvédelmi és rendészeti szerveket.

Arra is kitért, hogy a Fidesz a rendőrség létszámának növelését ígérte, továbbra sem tudni azonban, hogyan biztosítható rövid időn belül több ezer, az utcára vezényelhető rendőr.

Ideje, hogy Pintér Sándor ezekben az ügyekben a sarkára álljon annak érdekében, hogy a ciklus végére Magyarország valóban biztonságosabb hely legyen – fogalmazott Harangozó Tamás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik