Belföld

Gyurcsány bizalmasai tízmilliókat kaptak

100 milliót fizetett ki különféle címen az adófizetők pénzéből az előző kormányzat kancelláriája a balliberális holdudvarnak.

A szocialistákhoz és a szabad demokratákhoz közel álló néhány közvélemény-kutató és politikai elemző tanácsaira, tanulmányaira 2004 és 2009 között csaknem százmillió forint ment el.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból kiderül például, hogy a bukott szocialista kormányfő, Gyurcsány Ferenc tanácsadója különösen népszerű és megbízható partnere volt a Miniszterelnöki Hivatalnak. Dessewffy Tibor szociológus ugyanis hol aktuális belpolitikai helyzetet elemzett 3,2 millióért, hol az országimázs rejtelmeit kutatta csaknem 8 millióért.

De úgy tűnik, a megrendelők szerint Dessewffy az országimázshoz kifejezetten értett, hiszen két szerződésben is megbízták országképformálás gyakorlatában közreműködő szervezetek, nemzetközi példák felkutatásával, a hazai helyzet elemzésével. 2006 végén egy hónapi állítólagos tevékenységért csaknem ötmilliót kapott, majd 2006. december végén egy százoldalas tanulmányért további 3,1 milliót utaltak át neki – írja a szombati Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik