Belföld

Nemsokára jön a második akcióterv!

Júliusban előkészítik az első intézkedések céljait tükröző további lépéseket a Miniszterelnökség vezetője szerint.

Július közepén vagy a hónap a második felében kezdődhet meg a kormány második akciótervének előkészítése, ha a parlament a következő hetekben elfogadja a kedden bejelentett 29 pontos első csomag elemeit. Erről a Miniszterelnökség vezetője beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában csütörtök este.

Varga Mihály azt mondta: a kormány mindent megtesz azért, hogy a 3,8 százalékos hiánycélt tartani tudja, vagy legalábbis minél közelebb maradjon hozzá. A kormány tervei szerint az első akcióterv, ha a parlament elfogadja, 1-1,5 ponttal javítja az államháztartás helyzetét.

Ezután, július elején megkezdik a második intézkedéscsomag előkészítését. Az államtitkár közölte: a további lépések is a munkahelyteremtést, a rend megszilárdítását, az egészségügy talpra állítását és a családok megerősítését szolgálják majd.

Úgy fogalmazott: az elmúlt egy hónapban a Fidesz-KDNP, majd a hivatalba lépett kormány jóval több fontos döntést hozott, mint az előző kabinet az elmúlt években összesen. Megerősítette, hogy a demográfiai helyzet javítása érdekében a gyermeket nevelő családok jövedelmének egy része adómentes lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik