Belföld

Navracsics irányítja ezentúl a Kehit

Administrator
Administrator

2010. 06. 11. 13:19

A megszüntetett PM jogosítványait vette át a közigazgatási tárca vezetője.

A hivatalról szóló, 2006 év végi kormányrendelet Magyar Közlönyben olvasható módosítása szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal elnökét ezentúl nem a pénzügyminiszter – mivel ilyen már nincs – hanem a közigazgatási miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és ment fel.

Az önállóan gazdálkodó költségvetési szerv a Pénzügyminisztérium helyett (szintén nincs már ilyen) a jövőben a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fejezetében alkot önálló jogcímet. A Kehi belső ellenőrzési hatásköre a kormánydöntések végrehajtásának ellenőrzésére, valamint az államháztartási törvényben meghatározott ellenőrzésekre terjed ki.

A hivatal e hatáskörében a külön jogszabályok, kormányhatározatok, valamint a miniszterelnök által előírt ellenőrzési feladatokat végzi – olvasható az új kormányrendeletben, amely kitér arra is, hogy kormánydöntés, a miniszterelnök, illetve a közigazgatási és igazságügyi miniszter utasítása alapján a hivatal elnöke soron kívüli ellenőrzést rendel el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

The rescued private owned submarine UC3 Nautilus that sank on Friday 11. August, are dragged into Copenhagen Harbor 12. August 2017 by the Salvage ship Vina. The Swedish journalist Kim Wall which was on board the submarine is still missing. Owner and Captain Peter Madsen was rescued and charged with negligent manslaughter. (Foto: Jens Noergaard Larsen/Scanpix 2017)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.