Belföld

MSZP: a Fidesz ha csak teheti, ráront a munkavállalókra

Nem igazságos az új adópolitika Török Zsolt szerint.

A Fidesz, amikor csak teheti ráront a munkavállalókra, a munkájukból élőkre – mondta Török Zsolt, az MSZP esélyegyenlőségért felelős ügyvivője pénteken, sajtótájékoztatón a kormány új adópolitikájáról. A politikus kifejtette, akár alkalmazott valaki, akár vállalkozó kevesebb pénzhez jut majd az új koncepció révén, és ez a rendszer a milliomosoknak kedvez majd.

Török Zsolt úgy vélte, ha azt a tervezetet fogadják el, amit Orbán Viktor miniszterelnök a hét elején bejelentett, akkor 15-20 minimálbéren dolgozó fogja megfizetni azt, hogy aki most milliókat keres, annak 180-190 ezer forinttal több legyen. “Nem igazságos és a józan ész szabályaival is ellentétes ez a tervezet” – fogalmazott a szocialista politikus.

A minimálbér megadóztatásával pedig az lesz a probléma – folytatta Török Zsolt -, hogy annak mértékét emelni kell majd, azonban az emelt minimálbért a vállalkozásoknak kell kitermelnie. Ez az elképzelés nem fogja növelni a munkahelyek számát Magyarországon – vélte a politikus.

A bértömegcsökkentéssel kapcsolatban a képviselő megjegyezte, ha ez az intézkedés nem csak az államigazgatásban dolgozókra vonatkozik, akkor igazságos-e, ha mondjuk a BKV munkavállalóit vagy más állami vállalatot is érint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik