Belföld

Az 59. helyettes államtitkárt korábban elküldte volna a Fidesz

Helyettes államtitkárként folytatja Virág Rudolf, akit a Fidesz el akart távolítani az OVI éléről.

A korábbi hírekkel ellentétben nem négy, hanem öt helyettes államtitkárt nevezett ki tegnap Orbán Viktor. A Magyar Közlöny tegnap külön dokumentumban sorolta fel a kinevezetteket.

Az egyikben jelezte, hogy a Miniszterelnökség és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium két-két helyettes államtitkárát nevezte ki miniszterelnök. Ebben közölték, hogy Fericsán Anita és Havasi Bertalan, a Miniszterelnökség, Csonka Ernő és Jeney Orsolya pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára lett.

Ez utóbbihoz azonban egy másik dokumentumban ugyanúgy tegnapi hatállyal a kormányfő kinevezte helyettes államtitkárnak Virág Rudolfot is. Vele együtt összesen 14 helyettes államtitkár dolgozik csak a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban és 59 a kormányban.

Virág Rudolf kinevezése azért meglepő, mert korábban őt is lemondásra szólította fel Kósa Lajos. A fideszes politikus akkor azt mondta, hogy a választások első fordulójában történtek miatt az Országos Választási Iroda minden vezetőjének távoznia kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik