Belföld

Kémkedhettek a H1N1-oltóanyagot gyártó cég ellen

Diagon Kft. pert indít a Magyar Nemzet ellen.

Nem volt szakmai kifogás a Diagon Kft által forgalomba hozni kívánt H1N1 teszttel kapcsolatban, mivel az “hibátlan”. A cikk írója ellen a gyártó pert indított – közölte a gyártó a Magyar Nemzetben megjelent cikkre reagálva. A napilap csütörtöki számában megjelent cikk szerint az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal döntése alapján nem forgalmazható a Diagon H1N1 tesztje, mert a tesztről készült műszaki dokumentációt és a teljesítőképesség-értékelést is hiányosan nyújtotta be.

A Diagon Kft közlése szerint a hivatal valóban felfüggesztette a teszt forgalmazását, de ezt eljárási hiányosságokkal indokolta. Mivel a gyártó – mint írták – értelmezhetetlennek tartja a döntést, ezért az ellen keresetet nyújtott be.

Szerintük a hivatal a Magyar Nemzet főszerkesztő-helyettesének kezdeményezésére járt el és a lap az elmúlt időszakban több lejárató cikket is közölt a céggel kapcsolatban, ezek miatt a Diagon sajtó-helyreigazítási pert indított. A bíróság első fokon minden pontban helyreigazításra kötelezte a Magyar Nemzetet – olvasható a Diagon közleményében.

A gyártó szerint felmerült, hogy az ügy háttérben ipari kémkedési ügy áll, amelyet a Diagon kárára követtek el. Az újabb cikk miatt a Diagon újabb pert indított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik