Belföld

Így vállalhat japán étterem gyorsírást a parlamentben

A sushi házhozszállító cég igazolta a közbeszerzésen, hogy van szakembere.

Megfelelő szakembert ajánlott a feladatra, ezért nyerhetett tizenhárom másik cég mellett az Arigato Sushi, japán ételszállító cég az Országgyűlés Hivatala által kiírt külsős gyorsírói közbeszerzési pályázaton – tudta meg a Hír24.

A parlament sajtószolgálata szerint a vállalkozás ügyvezetője 1997 óta végez gyorsírói tevékenységet, és a pályázat elsődleges szempontjaként ez elég volt ahhoz, hogy az Arigato igazolja a megfelelő szakmai alkalmasságot.

A sajtószolgálat leveléből az is kiderül: nem kötötték ki, hogy a közbeszerzésre kizárólag olyan cég jelentkezhet, amelynek a tevékenységi körében a gyors- és gépírói szolgáltatás is szerepel, mert ezt a cégjegyzékben a szerződés megkötését követően is feltüntetheti. „Ez alapján lehetett a nyertes konzorcium tagja az ajánlattevő vállalkozás” – tájékoztatott a parlament.

A Hír24 június 1-jén küldött levelet a sajtószolgálatnak az üggyel kapcsolatban. Az APEH honlapjának adatbázisa szerint, az Arigato Sushi Vendéglátóipari Kft. ekkor még nem rendelkezett ilyen tevékenységgel. Később ezt a hiányt pótolta a cég.

A közös ajánlattevők képviselője a Hír24-nek elmondta: ez már a harmadik alkalom, hogy ugyanezzel a gárdával pályáznak a parlament külsős gyorsírói pályázatán. Prin Andrea szerint korábban az Arigato Sushi elődje, az I Love Sushi adott számlát az Országgyűlésnek ilyen tevékenységről, és ezeket akkor kivétel nélkül elfogadta a Hivatal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik