Belföld

Halottszemle a buszbaleset helyszínén

A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre.

Megkezdődött a halottszemle annak a balesetnek a helyszínén, amelynek során frontálisan ütközött egy rendőröket szállító autóbusz és egy mikrobusz Szentes és Kunszentmárton között. A karambolban 7 ember meghalt, 11 megsérült.Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a rendőrök a borsodi árvízi védekezést követően hazafelé tartottak a busszal, amikor frontálisan az autóbuszba rohant egy mikrobusz. A baleset a 45-ös főút 13-as kilométerszelvényében történt.

A mikrobuszban nyolcan utaztak, közülük heten életüket vesztették, egy utas pedig súlyosan megsérült. A buszon utazó 37 rendőr közül tízen sérültek meg, ketten súlyosan, a többiek könnyebben.

A rendőröket, akik öt napon át vettek részt az árvízi védekezésben, rendőrségi busz szállította tovább Szegedre. A sérült rendőröket kórházba szállították, a többieket bevitték a hódmezővásárhelyi, illetve a szegedi kapitányságra, ahol pszichológusok foglalkoznak velük.

A helyszínről a szentesi kórházba kilenc sérültet szállítottak, közülük két ember sérülése súlyos – mondta Gyenes Ágota, a kórház orvos igazgatója. Tájékoztatása szerint a súlyos sérültek egyike nyílt alkartörést szenvedett, őt Szegedre szállítják tovább műtétre, a másik embernek eltört az orrcsontja, neki nincs szüksége műtétre. A többiek könnyű sérüléseket – zúzódásokat, kisebb vágásokat – szenvedtek, őket ellátták.

Az MTI úgy tudja, hogy a baleset körülményeit a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik