Belföld

Szanyi a párt honlapján üti az MSZP vezetését

"Az önáltatás és a mutyik ideje lejárt" - írja nyílt levelében a képviselő.

Kemény hangvételű levélben ostorozza a Magyar Szocilaista Párt vezetését Szanyi Tibor, Budapest XIII. kerületének országgyűlési képviselője, aki MSZP-sként egyéniben is győzni tudott saját körzetében a parlamenti választásokon.

Szanyi a többi közt felrója a pártvezetésnek a 2010-es választási vereséget, az MSZP hitelességének elvesztését, a párton belüli pozícióhajhászást és a szavazóktól történő eltávolodást.

Véleménye szerint “az országnak hatalmas szerencséje, hogy Bajnai Gordon Medgyessy Péterhez hasonlóan komolyan vette a dolgát”, de figyelmeztet is: “ne alakoskodjatok, az ő felelősségtudata nem a Tiétek”.

“Úgy viselkedtetek, mint a tipikusnak mondható álkapitalista magyar káefté-tulajdonosok, akik valamilyen, közelebbről meg nem nevezett tőke bázisán csupán be vannak jegyezve, de fogalmuk sincs a vállalat működtetéséről…Most sem az új politikai kereteinek kidolgozásán…, hanem főként a parlamenti tisztségek felosztásán fáradoztatok” – bírálja levelében a szocialista vezetőket Szanyi.

AJÁNLOTT LINK:

Szanyi Tibor levele a Pártvezetésnek (mszp.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik