Belföld

Nyomozás indult a Főkert Zrt.-nél

A nyomozók vizsgálják, hogy a cég szerződései megfeleltek-e a hatályos jogszabályoknak.

Hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Főkert Nonprofit Zrt. tevékenységével, illetve a társaság tulajdonában álló gazdasági társaságokkal kapcsolatban – közölte honlapján a rendőrség hétfőn. A nyomozást ismeretlen tettes ellen rendelte el a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya. A nyomozók az eljárás során vizsgálják, hogy “a Főkert Nonprofit Zrt. tevékenysége során kötött szerződései megfeleltek-e a hatályos jogszabályoknak, illetve hogy szabályosan történt-e a fővárosi önkormányzattól kapott támogatások felhasználása” – olvasható a közleményben.

Az eljárásban azt is vizsgálják, hogy a Főkert és a leányvállalatai kezelésében lévő ingatlanok milyen módon kerültek ki a fővárosi önkormányzat tulajdonából, továbbá a fenti ingatlanértékesítésekkel kapcsolatban érte-e vagyoni hátrány a fővárost.

A tájékoztatás szerint hétfőn megkezdődik az adatgyűjtés, a tranzakciókhoz köthető dokumentációk beszerzése, valamint néhány napon belül a tanúk kihallgatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik