Belföld

Kósa bakiról, Mesterházy hazaárulásról beszélt

Az Országgyűlésben is parázs vita volt a fideszes politikusok beszédeiről.

Schering Gábor (LMP) napirend előtt arról beszélt, hogy Kósa Lajos és Szijjártó Péter nyilatkozatai miatt gyengült a forint, aminek az árát az adófizetők és a devizahitelesek fizetik meg, ami kimeríti a “böszmeség fogalmát”.

Ezt követően a szocialisták frakcióvezetője azt mondta: Kósa és Szijjártó beszéde hasonlóan pusztító volt, mint az árvíz, ami hazaárulás. Mesterházy Attila bejelentette, az MSZP nem tudja, kontárságról vagy tudatos károkozásról, spekulációról van-e szó.

Az MSZP kezdeményezi, hogy üljön össze a költségvetési bizottság és a nemzetbizottsági bizottság, a két testület vizsgálja ki, történt-e spekuláció a forint ellen. Mesterházy személyesen írt levelet a PSZÁF-elnökének, és vizsgálatot kért.

A nemzetgazdasági államtitkár az ellenzéki bírálatokra úgy reagált, nem véletlen, hogy a piac bizalmatlan, de ennek oka az elmúlt nyolc évben keresendő. Cséfalvay Zoltán szerint a kormány a pénzügyi stabilitáson és a gazdaság beindításán dolgozik.

Ezt követően Kósa Lajos személyes érintettség okán kért szót, és annak dacára kapott, hogy ez napirend előtt, házszabály-ellenes. A Fidesz ügyvezető alelnöke megismételte, hogy nem az a baj okozója, aki elmondja az igazságot, hanem az, aki előidézi azt.

Kósa szerint az MSZP tönkre tette az országot, a mostani kormány igyekszik ezt helyretenni és bár követnek el bakikat, mindent megtesznek azért, hogy a szocialisták által előidézett helyzetet orvosolják. Céljuk, hogy Magyarország visszanyerje azt a hitelességét, amelyet semmilyen politikusi nyilatkozat nem tud lerombolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik