Belföld

Újabb korlátozást vezettek be a vonatközlekedésben

Administrator
Administrator

2010. 06. 06. 13:06

Észak-Magyarországon újabb korlátozást vezettek be a vonatközlekedésben - írja a Mávinform sajtóügyeletese vasárnap déli közleményében.

Észak-Magyarországon az árvízhelyzet romlása miatt a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest vonalon közlekedő kör-IC vonatok Miskolc-Tiszai pályaudvarig, valamint Nyíregyháza állomásig és vissza közlekednek. A Nyíregyháza-Miskolc vonalon oda-vissza az utasokat az óránként közlekedő személyvonatokkal szállítják.

Vasárnap éjfélig valamennyi, a 80. számú vonalon – Budapest-Miskolc-Nyíregyháza, Budapest-Miskolc-Hidasnémeti, Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Budapest-Nyugati kör-IC, Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely – közlekedő feláras vonat hely- és pótjegy nélkül vehető igénybe.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc-Hidasnémeti vonalon Halmaj települést és az állomást is elöntötte az ár. Emiatt Szikszó és Forró-Encs között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc-Tornanádaska vonalon Sajóecseg és Tornanádaska között nem közlekednek a vonatok. Az utasforgalmat a Borsod Volán menetrend szerinti járataival bonyolítják le. Az edelényi kritikus helyzet miatt viszont a buszközlekedés is bizonytalan.

A Miskolc-Bánréve-Ózd vonalon, Putnok és Kazincbarcika között is le kellett zárni a vasúti pályát. Ezen a szakaszon is a Borsod Volán menetrend szerinti járatai viszik az utasokat, de a Volán-járatok közlekedése is változhat az árvízhelyzet miatt. A menetrend szerinti Volán-járatokon elfogadják a bérleteket és a vasúti arcképes igazolványokat.

Somoskőújfalu-Fülek (Filakovo, Szlovákia) között a kishatárforgalom szünetel.

A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Vámosgyörk és Újszász között, az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Nógrádkövesd és Balassagyarmat, valamint Balassagyarmat és Ipolytarnóc, illetve Balassagyarmat és Ipolyszög között is vonatpótló buszok szállítjákaz utasokat. Újszász és Szolnok között a zónázó vonatokat vehetik igénybe.

A Dunántúlon a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon Almásfüzitő és Komárom között – a megemelkedett Duna-vízszint miatt – 10 órakor le kellett zárni a folyóhoz közelebbi vágányt, a másik vágányon óránkénti 60 kilométerre korlátozták a sebességet. Így a vonatok csak egy vágányon, váltakozó irányban és lassabban közlekedhetnek a két település között. Előreláthatólag 20-30 perces késéssel minden vonatnál számolni kell a Budapest-Hegyeshalom vonalon.

A korlátozások miatt vasárnap éjfélig a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a hozzá csatlakozó Győr-Sopron, valamint a Győr-Szombathely vonalon közlekedő feláras vonatok, vagyis az InterCityk és a railjetek pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe. A szombatra és vasárnapra előre megváltott hely- és pótjegyek az érvényességet követő napon, éjfélig bármely állomás személypénztárában visszaválthatók kezelési költség felszámítása nélkül.

A Budapest-Pécs vonalon, Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, illetve Döbrököz és Dombóvár között több szakaszon csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok átlagosan 5-10 perc késéssel közlekednek.

A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon Dombóvár-Dombóvár-alsó és Taszár-Kaposvár között kellett csökkenteni a sebességet, 10-15 percet késnek a vonatok. A Dombóvár-Bátaszék vonalon viszont már csak Dombóvár és Mágocs-Alsómocsolád között kell vonatpótló autóbusszal közlekedniük az utasoknak.

Szlovákia felé is változtak a közlekedési viszonyok. A közlemény szerint Hidasnémeti felé Kassára járnak a vonatok, de Szikszó és Forró-Encs állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A Szob, valamint Rajka határátmenetekben a közforgalmú menetrendben meghirdetett vonatokkal lehetséges a közlekedés.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.