Belföld

Szijjártó: A jelentéstől függetlenül lesz adócsökkentés

A gazdasági tényfeltáró bizottság jelentésétől függetlenül lesz adócsökkentés – mondta Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője.

A Varga Mihály vezette bizottság jelentése után – amelyet néhány napon belül megismernek – 72 órán belül elkészül a kormány gazdasági akcióterve – közölte Szijjártó Péter.

A szóvivő szerint kellő társadalmi felhatalmazással bírnak ahhoz, hogy egyszerre teremtsék meg a rövid távon szükséges gazdasági egyensúlyt és a hosszú távú versenyképesség feltételeit. A kormányfő szóvivője a jelentés tartalmának ismerete nélkül nem kívánt részletekbe bocsátkozni.

Szijjártó Péter nem kívánta kommentálni Kósa Lajos, Fidesz-alelnök csütörtöki beszédét, amelyben közvetlenül fenyegető államcsődről és „bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok” felfüggesztéséről beszélt, ám az államcsődről tett kijelentéseket nem tartotta túlzónak. Hozzátette: a kormány készen áll arra, hogy elkerülje Görögország sorsát.

A miniszterelnök szóvivője emlékeztetett rá, hogy Gyurcsány Ferenc két évvel ezelőtt beszélt az államcsődről, és büszke volt arra, hogy azt az IMF-hitel segítségével sikerült elkerülni. A szóvivő szerint Görögországban már eljött az igazság pillanata, Magyarország azonban még ez előtt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik