Belföld

Árvízvédelmi készültség a BKV-nál

Korlátozások várhatóak a következő napokban Budapesten, a folyó magas vízszintje miatt; a BKV a szükséges intézkedéseket árvízvédelmi terve szerint hozza meg.

A Duna-parti forgalom a vízszint és a helyszínen tapasztalható állapotok függvényében tartható fenn. A veszélyeztetett szakaszokon a következő intézkedésekre készülnek: a HÉV Batthyány tér – Margit híd alagúti szakaszában a forgalmat mindaddig fenntartják, amíg az alagút állapota ezt megengedi, illetve a vízszint a 800 centimétert nem éri el – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, ekkor azonban a forgalmat le kell állítaniuk, a HÉV szerelvények a Margit híd budai oldalán, a felszínen kialakított ideiglenes végállomásig közlekednek majd ez esetben. Erre az intézkedésre az előrejelzések szerint vasárnap délután és hétfőn lesz szükség. A Batthyány téri aluljáró jelentős beázása esetén – amennyiben a víz lejuthat a metró területére – a 2-es metró Batthyány téri állomását le kell zárni, a szerelvények megállás nélkül áthaladnak. Erre várhatóan nem lesz szükség a vízállás pénteki adatai szerint – olvasható.

A közlés szerint a 2-es villamos lánchídi aluljárója árvíz idején szintén veszélyeztetett terület. A pályát fokozottan figyelik, a vízszint emelkedésének függvényében intézkednek a forgalom leállásáról. Várhatóan vasárnap reggelre a vízállás meghaladja a 760 cm-t, ekkor a villamos közlekedést le kell állítani, az utasokat pótló buszok szállítják majd.

A Lánchíd budai oldala – a 18-as, 41-es villamosok vonala kevésbé veszélyeztetett, itt a támfalak magasabbak, és a vízelvezetés is jól működik, a forgalom leállításának kicsi a valószínűsége.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik