Belföld

Árvíz – romlott a helyzet a vasútvonalakon

Reggelre még több szakaszt kellett lezárni az áradások és a belvizek miatt.

A Budapest-Pécs vonalon Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész, Sásd és Godisa illetve Döbrököz és Dombóvár között több szakaszon csökkenteni kellett a vonatok sebességét. Emiatt a vonatok átlagosan 15-20 perc késéssel közlekednek.

A Dombóvár-Kaposvár-Gyékényes vonalon Dombóvár-Dombóvár-alsó és Taszár-Kaposvár között kellett csökkenteni a sebességet. Itt átlag 10-15 perccel nő a menetidő.

A Dombóvár-Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között vonatpótló buszok közlekednek. A buszok Mágocs-Alsómocsolád, Szalatnak, Kárász-Köblény, Szászvár településeket nem érintik, mert ezek közúton megközelíthetetlenné váltak.

Szentlőrinc-Szigetvár között is csökkenteni kellett a sebességet. Itt csak néhány perces késések fordulnak elő.

A Budapest- Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Hort-Csány és Vámosgyörk valamint Nyékládháza és Miskolc között vízátfolyás miatt kellett csökkenteni a vonatok sebességét. A szerelvények 20-25 perc késéssel tudnak csak közlekedni.

A Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vasútvonalon Jászárokszállás és Jászapáti között a víz alámosta a vasúti pályát, emiatt vonatpótló buszok szállítják Jászapáti és Vámosgyörk között az utasokat.

A Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon Olaszliszka-Tolcsva és Sátoraljaújhely állomások között rendkívüli időjárás okozta pályahiba miatt vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Miskolc-Hidasnémeti vonalon Sajóecseg és Edelény között nem közlekednek a vonatok. Az utasforgalmat a Borsod Volán menetrendszerinti járataival bonyolítják le.

Putnok-Kazincbarcika között is le kellett zárni a vasúti pályát. Ezen a szakaszon is a Borsod Volán menetrend szerinti járatai viszik az utasokat. A Volán a menetrend szerinti járatain elfogadja a havi, félhavi, a 30 napos MÁV-bérleteket és a vasúti arcképes igazolványokat.

Somoskőújfalu-Filakovo (Szlovákia) között a kishatár forgalom szünetel. A szlovák vasúttársaság vonatpótló autóbuszt közlekedtet.

Az Aszód-Balassagyarmat-Ipolytarnóc vasútvonalon Nógrádkövesd és Balassagyarmat valamint Balassagyarmat és Ipolytarnóc, illetve Balassagyarmat és Drégelypalánk között az Ipoly folyó áradása miatt az utasokat vonatpótló buszok szállítják.

Hatvan-Somoskőújfalu vonalon Hatvan és Pásztó között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat a Zagyva folyó áradása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik