Belföld

A Jobbik kioszt mindenkit Trianon-ügyben

A Jobbik alelnöke szerint "a magyarellenességben korábban élen járó SZDSZ szerepére tör az MSZP".

A Jobbik alelnöke szerint “hazugság, hogy az MSZP a felszólalási lehetőség hiánya miatt nem vesz részt a trianoni békediktátum 90. évfordulóján sorra kerülő emlékülésen”, hiszen előzőleg a szocialisták a Jobbik politikai vitanapját sem támogatták a témában.

“Világos tehát, hogy csak arról van szó: a magyarellenességben korábban élen járó SZDSZ szerepére tör az MSZP. A Jobbik reméli, hogy hasonló sorsra is jutnak a hungarofóbok.” A Novák Előd közleményében bírálja a koalíciót is. Emlékeztet rá, hogy Semjén Zsolt a Jobbik békediktátummal kapcsolatos kezdeményezéséről azt mondta, a javaslat Robert Fico érdekeit szolgálja, de két nappal később ő maga terjesztette elő a június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánító törvényjavaslatot. “Bár a Jobbik korábban benyújtott, hasonló javaslatát nem is tűzték napirendre, Fidesz-színekben mégis megvalósulhatott e hazafias intézkedés.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom azért is tartja történelmi sikernek az emlékülés kiharcolását, mert 20 éve a Fidesz még demonstratívan kivonult az ülésteremből, amikor a békediktátumra egyperces néma felállással emlékezett az Országgyűlés.

10 éve, a Fidesz kormányzása alatt pedig semmilyen megemlékezés nem volt, hiába tartottak a 80. évforduló másnapján államfőválasztó ülést a Parlamentben. Bízunk benne, hogy a jövőben állami kitüntetések, emlékbélyeg és más méltó elemek is kísérik az évfordulót.

A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a Jobbik az emlékülés részvevőinek a történelmi Magyarország címerét ajándékozza aranyozott kitűző formájában, hogy ez az ún. középcímer (mely a házelnök mögött is látható a Parlamentben) a nemzeti összetartozás jelképe legyen.

Ennek viselésére kéri a Jobbik azon honfitársakat is, akik június 4-én 19:30-kor a Szent István Bazilikától a Sas utcán keresztül a Szabadság térre vonulnak közösen, hogy az ereklyés országzászló visszaállítását követeljék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik