Belföld

Valótlanságok a Budaházy-per jegyzőkönyvében?

Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd szerint emiatt és a bíróság "rendőri megszállása" miatt sem lehetne folytatni a tárgyalást.

Feljelentést tett az előző tárgyaláson történtek miatt az államellenes bűncselekménnyel vádolt Budaházy György másodfokú büntetőperében szerdán a védő, Gaudi-Nagy Tamás.

Az ügyvéd – aki a Jobbik országgyűlési képviselője – a Fővárosi Ítélőtábla szerdai tárgyalásának megkezdése előtt percekkel azért tett feljelentést közokirat-hamisítás és hivatali visszaélés miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen, mert álláspontja szerint a per előző tárgyalási napjáról készült jegyzőkönyvbe valótlanságok kerültek.

Az ügyvéd a per szerdai tárgyalásának megkezdésekor tájékoztatta a Fővárosi Ítélőtábla eljáró tanácsát arról is, hogy a feljelentéssel összefüggésben az eljáró tanács kizárását indítványozta, továbbá a bírósági épület “rendőri megszállása” miatt sem lát lehetőséget a tárgyalás folytatására, ám a tábla mégis megkezdte az iratismertetést.

Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészületével vádolt Budaházy Györgyöt, tucatnyi internetes írása miatt, tavaly szeptemberben első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik