Belföld

Sólyom László további államtitkárokat nevezett ki

Varga Mihály, a Miniszterelnökség leendő vezetője Brüsszelben tartózkodik, és várhatóan pénteken veszi át a kinevezési okmányát.

Sólyom László köztársasági elnök további húsz államtitkárnak adta át kinevezési okmányát szerdán délután a Sándor-palotában, miután huszonegyet a nap folyamán már kinevezett. A szombaton megalakult kormány államtitkárai azért két körben vették át az államfőtől a kinevezési okiratokat, mert negyvenegyen nem fértek el a Sándor-palota legnagyobb termében, a Tükör-teremben. Az okiratok átadásán jelen volt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes, Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, illetve Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter.

A második körben az államfő a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának államtitkárává nevezte ki Czene Attilát, Halász Jánost, Hoffmann Rózsát, Soltész Miklóst, Szócska Miklóst és Szőcs Gézát. Közigazgatási államtitkárként Jávor András dolgozik a tárcánál.

Sólyom László a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárává nevezte ki Fónagy Jánost, Halasi Tibort, Hegmanné Nemes Sárát, Molnár Ágnest, Nyitrai Zsoltot és Völner Pált. E tárca közigazgatási államtitkára Vízkelety Mariann.

Az államfő a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárává nevezte ki Ángyán Józsefet, Czerván Györgyöt, Illés Zoltánt, Kardeván Endrét és V. Németh Zsoltot. A tárcánál Farkas Imre lett a közigazgatási államtitkár.

A negyvenkét államtitkárból egy, Varga Mihály, a Miniszterelnökség leendő vezetője nem vette át a kinevezési okiratot. Varga Mihály Brüsszelben tartózkodik Orbán Viktor kormányfővel, és várhatóan pénteken veszi át a kinevezési okmányát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik