Belföld

Diósdi maffiaper: csak egy ember kapott életfogytiglant

29 vádlottat ítéltek letöltendő szabadságvesztésre. Sokan nem maradnak sokáig rács mögött.

A diósdi maffiaper 41 vádlottja közül 29-et ítélt letöltendő szabadságvesztésre a Pest Megyei Bíróság. A vádlottak közül egy kapott életfogytiglant. Nyolcat tíz évre, vagy annál hosszabb időre küldtek rács mögé, de a letöltendő szabadságvesztésre ítéltek közül tucatnyinak csak néhány hónapra kell börtönbe mennie, mert az előzetes letartóztatással büntetése jelentős része lejárt.

A vád szerint a 41 fős bűnszervezet tagjaiból kerültek ki a Mol százhalombattai finomítóját több száz milliós, esetleg milliárdos nagyságrendben megkárosító olajlopások tettesei, a diósdi kettős gyilkosság elkövetői, illetve számos pénzszállító autó és bankfiók támadói.

Az ügyész korábban azt mondta, hogy a 41 vádlottból hétnek kijárt volna a legsúlyosabb büntetés, de a legsúlyosabb bűncselekménnyel vádolt P. Sándor vádalkut kötött, így nála nem kezdeményezték a legsúlyosabb ítéletet, és ettől a többieknél is eltekintenek.

Mivel egy vádlott ügyét elkülönítették, 40 vádlott ügyében hozott ítéletet a bíróság: a letöltendő szabadságvesztések mellett további hat vádlott szabadságvesztését próbaidőre függesztette fel, hét vádlottat pedig részben, illetve egészében felmentett az ellene emelt vád alól.

A diósdi maffiaper ítélethirdetésének helyszínén, a Legfelsőbb Bíróságot és annak környékét a rendőrség kordonokkal hermetikusan körbezárta, több tucatnyi kommandós tartózkodik az igazságügyi palotában, amelyet kutyákkal is átvizsgáltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik