Belföld

Demszky: a főváros már nem hoz hosszú távú döntéseket

A főváros októberben leköszönő vezetése a következő hónapokban nem kíván olyan hosszú távú elköteleződéseket tenni, amelyek korlátoznák a következő városvezetés döntéshozatalát.

A közlemény szerint Demszky Gábor főpolgármester kedden, ötpárti egyeztetésen kifejtette, hogy a Fővárosi Közgyűlésnek a következő hónapokban – a már zajló beruházások felügyelete és ütemezése mellett – csak a folyamatban lévő uniós pályázatok kapcsán kell döntéseket hoznia, hiszen ezek határideje nem illeszkedik a ciklus befejezéséhez.

Ezekben az ügyekben a főváros vezetése arra törekszik, hogy a szükséges döntéseket az ellenzéki frakciók támogatása mellett hozza meg a Közgyűlés – írta a Főpolgármesteri Hivatal sajtóirodája.

A keddi ötpárti egyeztetést a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén várható napirend és az önkormányzati ciklusban hátralévő egyes fontos testületi döntések kapcsán tartották. A tanácskozáson minden fővárosi frakció képviseltette magát – olvasható a közleményben.

A Fővárosi Közgyűlés következő ülésén 109 napirendi pontról kell döntenie a képviselőknek, köztük a parkolási rendelet módosításáról, amelyet a parlament által kedden elfogadott új törvényekhez kíván igazítani a főváros vezetése.

Ezeken túl a következő időszakban az önkormányzatnak egyebek mellett egészségügyi műszerek beszerzéséről, iskolaigazgatók megbízásáról, intézmények működését lehetővé tévő beszámolók elfogadásáról kell döntenie – közölte a sajtóiroda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik