Belföld

Te jó ég! Elérhetetlen az NBH?

Úgy tűnik eltűnt a Nemzetbiztonsági Hivatal régi honlapja. Pedig megvan: csak a linket rontották el rendcsinálás közben.

Mint korábban megírtuk, a Miniszterelnöki Hivatal honlapján hétfőn délelőtt teljes volt a káosz, egyidejűleg volt miniszterelnök a különböző menüpontok alatt Orbán Viktor és Bajnai Gordon. A Hír24 azonban talált olyan portált, ahol még rosszabb a helyzet.

A Pintér Sándor által magyar FBI-ként beharangozott Alkotmányvédelmi Hivatal honlapja jelenik már meg a Nemzetbiztonsági Hivatal helyett, de még “fejlesztés alatt” áll, a jogelőd NBH pedig a “kattintson ide” (sic) felszólítás dacára elérhetetlen, de csak látszólag. A rendcsinálást ígérő fejlesztők ugyanis a link URL-jét egyszerűen elrontották: sima perjel helyett backslash-t használtak benne egy helyen. Így hétfőn délután egy üres oldalra juthattunk kattintás után.

A belügyminiszter korábbi meghallgatásán az Alkotmányvédelmi Hivatalról (a korábbi Nemzetbiztonsági Hivatalról) azt mondta: megfelelő tevékenységi körrel, jogi háttérrel “nimbuszt fog kiépíteni maga köré” az AH, “mint az FBI vagy a MI-6”.

Az NBH honlapjának kálváriája azért is furcsa, mert mostanság lett volna időszerű közzétenni a hivatal évkönyvét, amely tavaly például már áprilisban felkerült a világhálóra. Az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján egyébként nem jelent meg az “OMG” üzenet, amelyről korábban írtunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik