Belföld

Orbán Viktor: “Nehéz lesz. Nem babazsúrra készülünk.”

Az új kormánynak azért kell dolgoznia, hogy mindenkinek jobb legyen Magyarországon élni. - mondta a Kossuth téren összegyűltek előtt Orbán Viktor.

Az új miniszterelnök beszéde elején úgy fogalmazott: van valami, ami minden posztnál fontosabb. “Itt, a Kossuth téren, önök előtt, előttetek egy vagyok azok közül, akik mindig hittek abban, hogy mi, magyarok képesek leszünk végérvényesen szakítani a kommunista múlttal és annak örökségével” – mondta. “Egy vagyok azok közül, aki magyar, tehát nem keleti, nem nyugati, hanem magyar országot akart, amely a saját lábán áll, saját útját járja, és a saját tengelye körül forog” – közölte.

Orbán Viktor szerint mostanra lettek elég okosak és erősek ahhoz, hogy az átmenet korszakát lezárják, és új irányba fordítsák az országot. Az új kormányfő azt mondta: 2002-ben még nem voltak elég erősek, 2006-ban még nem voltak elég okosak, hogy legyőzzék a hazugságot, a népbutítást, a spekulációt. Azonban “mostanra elég erősek és elég okosak lettünk, hogy az átmenet korszakát lezárjuk, és új irányba fordítsuk Magyarországot” – fogalmazott.

Hangsúlyozta, nagy munka vár rájuk, hiszen “térdre roskadt hazánkat talpra kell állítani, és erős, tekintélyes országgá kell formálni”. A győzelem után, a munka megkezdése előtt sem mondhatok mást, mint hogy “nehéz lesz” – fogalmazott Orbán Viktor. A frissen megválasztott miniszterelnök azt mondta: azért kérte, hogy ismét a Kossuth téren találkozzanak, mert ennek, a nyolc éve e téren született közösségnek a hitéből, elszántságából szeretne erőt meríteni a következő évekre, mert tudja, élete legnehezebb feladata előtt áll. A kormányfő úgy vélekedett: ha a Kossuth téri közösséget maga mellett, illetve mögött tudhatja, nincs az a nehéz munka, amibe ne vágna bele örömmel.

Orbán Viktor szerint az új kormánynak azért kell dolgoznia, hogy mindenkinek jobb legyen Magyarországon élni. A kormányfő közölte: már értek el gyors sikereket, de ez ne tévesszen meg senkit, “nem babazsúrra” készülnek. A miniszterelnök beszédében leszögezte: azért dolgoznak majd, hogy mindenkinek jobb legyen itt élni, azoknak is, akik nem a Fideszre, vagy a KDNP-re szavaztak, vagy nem mentek el szavazni; de értük is felelősek, ők is a nemzethez tartoznak. A kormány megválasztása előtti gyors sikerének nevezte többek között, hogy minden eddiginél nagyobb lépést tettek a “nemzet határon átívelő újraegyesítése felé”.

Orbán Viktor szerint az ő feladatuk az, hogy alapot építsenek falak nélkül, az elmúlt nyolc évben felhúzott falakat pedig porig fogják rombolni, és gránitalapot építenek a helyükre. Az új kormányfő a Fidesz-KDNP nagygyűlésén szombaton úgy fogalmazott: “azért jöttünk ma össze, hogy megerősítsük szövetségünket, és megerősítsük azt, amit négy éve mondtunk”. Így hangzott: “én maradok, fent vagy lent, de mindig maradok, mert ez nem jutalom, hanem hűség kérdése. Engem mindig meg fogtok találni, a sikerben, a bajban, az örömben, a munkában, és én az elkövetkező négy évben is harcolni fogok veletek, értetek, a hazámért”. Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok – zárta szokásos fordulatával beszédét Orbán Viktor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik