Belföld

A Főtáv-vezér kitiltotta a hírTV munkatársait

A cég sajtótájékoztatójáról kitiltották az állítólagos Főtáv-botrányt leleplező Célpont stábját.

Tagadja a Főtáv vezérigazgatója, hogy szabálytalan lett volna a már a rendőrség által is vizsgált csepeli hőszolgáltató kft. megvásárlása.Kovács Lajos szerint dokumentumok igazolják, miért ajánlottak 180 millió forintot egy félmilliós törzstőkéjű cégért – adta hírül a hírTV.

A Főtáv-vezér tagadja azt is, hogy csúszópénzt kapott volna a fővárosi közműcéget 2007-ben átvilágító bűnözőtől, Joó Tibortól. Szerinte az is dokumentálva van a cégnél, hogyan ismerkedett meg a csalóval.

A Főtáv-botrányról a hírTV Célpont című műsora számolt be először, ezért a stábot kitiltották a cég mai sajtóbeszélgetéséről, amelyen Kovács Lajos arról számolt bem, hogy három év alatt 4,7 milliárd forinttal csökkentette költségeit a Főtáv.

A cég szóvivője a Főtáv által támogatott ÖkoPlusz programról elmondta, a potenciálisan bevonható 180 ezer lakás átlagosan 150 ezer forint ráfordítási költségét számolva mintegy 27 milliárd forint beruházásról van szó, ami számos új munkahelyet is teremtene.

Mint tegnap megírtuk, a BRFK hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz amiatt, hogy a Főtáv nem a hatályos jogszabályok alapján vett részt egy csepeli lakópark fűtési rendszerének kiépítésében. Az okozott vagyoni hátrány meghaladja a 180 millió forintot.

A BRFK azt is közölte, a nyomozók vizsgálják a Főtáv Zrt. nevében egy ügyvédi iroda által tett bejelentésben foglaltakat is, “amely szerint az egyik kereskedelmi televízióban valótlanságok hangzottak el a céggel kapcsolatban, amelyek felvethetik a hamis vád bűncselekményét.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik